Tot ce trebuie să știți despre tofu

Tot ce trebuie să știți despre tofu

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

tofu este fabricat din cașuri de soia. Este în mod natural fără gluten și scăzut în calorii. Nu conține colesterol și este o sursă excelentă de fier și calciu.

Este o sursă importantă de proteine, în special pentru vegani și vegetarieni. TOFU este disponibil pentru achiziționarea în magazinele alimentare de sănătate și online.

conține, de asemenea, izoflavone precum fitoestrogeni. Izoflavonele pot avea atât proprietăți de estrogen-agologice, cât și de estrogen-antagonist. Acestea pot ajuta la protejarea împotriva unor tipuri de cancer, boli de inimă și osteoporoză. Cu toate acestea, consumul de suprasolicitare poate prezenta și unele riscuri.

tofu se face prin coagularea soimilkului pentru a crea cașuri. Cast -urile sunt apoi presate și compactate în blocurile albe gelatinoase recunoscute ca Tofu.

Această caracteristică https://produsrecenzie.top/ a Centrului de cunoștințe MNT face parte dintr -o colecție de articole despre beneficiile pentru sănătate ale alimentelor populare.

Fapte rapide pe tofu

 • Tofu este o sursă importantă de proteine ​​pentru mulți vegetarieni și vegani.
 • Poate ajuta la scăderea colesterolului LDL „rău”.
 • Poate oferi alinare pentru anumite simptome ale menopauzei.
 • Un bloc de tofu conține 177 de calorii.

O dietă care conține o varietate de alimente pe bază de plante pare să fie contribuie la sănătatea și bunăstarea generală și la un risc mai mic de afecțiuni precum obezitate, diabet și boli de inimă.

poate îmbunătăți pielea și părul, crește energia și poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.

Cercetarea a legat tofu, cu nivelurile ridicate de izoflavone, cu un risc mai mic de mai multe boli legate de vârstă și stil de viață.

1. S -a constatat că bolile cardiovasculare

izoflavinele de soia contribuie la reducerea nivelurilor de colesterol „rău” LDL, deși nu pare să crească nivelurile de colesterol HDL sau „bune”.

Studiile au indicat studiile Acest consum zilnic de soia poate scădea markerii pentru riscul de boli cardiovasculare, inclusiv greutatea, indicele de masă corporală (IMC) și colesterolul total. FDA a stabilit 25 g pe zi de proteină de soia ca aportul minim necesar pentru a impact asupra nivelului de colesterol.

consumul de tofu ca alternativă la proteina animală poate ajuta nivelurile scăzute de colesterol LDL. La rândul său, aceasta scade riscul de ateroscleroză și tensiune arterială ridicată.

2. Cancerul de sân și de prostată

Mai multe investigații clinice și experimentale au sugerat că genisteina, izoflavona predominantă în soia, are proprietăți antioxidante care pot inhiba creșterea celulelor canceroase.

în trecut, A apărut confuzie cu privire la siguranța consumului de soia după un diagnostic de cancer de sân. Acest lucru se datorează faptului că izoflavonele au o structură chimică similară cu cea a estrogenului, iar nivelurile ridicate de estrogen pot crește riscul de cancer de sân.

Cu toate acestea, consumând cantități moderate, sau mai puțin de două porții pe zi, în întregime Alimentele de soia nu pare să afecteze creșterea tumorii sau riscul de a dezvolta cancer de sân.

În schimb, există dovezi din ce în ce mai mari că aportul regulat de soia poate scădea reapariția cancerului de sân. Cu toate acestea, dovezile nu sunt încă suficient de puternice pentru a recomanda soia tuturor supraviețuitorilor de cancer de sân.

Cercetătorii solicită mai multe studii pentru a confirma modul în care funcționează Genistein, cum ar putea fi utilizat terapeutic și biodisponibilitatea sa sau cât de bine Corpul îl poate absorbi.

3. Diabetul de tip 2

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au adesea boli renale, determinând organismul să excrete o cantitate excesivă de proteine ​​în urină.

dovezi dintr -un studiu au indicat că cei care Consumate doar proteine ​​de soia în dieta lor excretă mai puțin proteine ​​decât cei care au consumat doar proteine ​​animale.

Cercetătorii propun că acest lucru ar putea beneficia pacienții cu diabet de tip 2.

4. Funcția rinichilor

proteina, în special proteina de soia, pot spori funcția renală și ar putea avea beneficii pentru persoanele care suferă de dializă sau transplant de rinichi.

O analiză meta a nouă studii a arătat un efect pozitiv al soia asupra unor biomarkeri ai celor cu boală renală cronică.

Acest lucru se poate datora conținutului său de proteine, dar și datorită impactului său asupra nivelurilor de lipide din sânge.

5. Osteoporoza

izoflavonele de soia pot ajuta la reducerea pierderii osoase și la creșterea densității mineralelor osoase, în special după menopauză. De asemenea, au fost raportate că reduc unele alte simptome ale menopauzei.

6. Simptomele menopauzei

Unele cercetări au sugerat că consumul de produse de soia poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile, din cauza fitoestrogenilor pe care îi conțin.

în timp ce simptomele pot diferi între femei , bufeurile par a fi mult mai puțin frecvente în țările asiatice, unde oamenii consumă mai mult soia.

au fost produse rezultate conflictuale, dar există dovezi că consumul de produse de soia bogate în genistein poate contribui la reducerea frecvenței și severitatea bufeurilor.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a stabili exact ce se întâmplă și de ce.

7. Daunele hepatice

Un studiu la șobolani a sugerat că orice tip de tofu care a fost coșurat cu diverse coagulante poate ajuta la prevenirea deteriorării hepatice cauzate de radicalii liberi.

8. Bolile cerebrale legate de vârstă

Studiile populației au indicat că, în regiunile în care oamenii consumă mai mult soia, există o incidență mai mică a tulburărilor mintale legate de vârstă.

Cu toate acestea, rezultatele au fost rezultate Mixt.

Un grup de cercetare a constatat că tratamentul cu izoflavone de soia a fost legat de o performanță mai bună în memoria nonverbală, fluența verbală și alte funcții.

Când același grup a efectuat un alt studiu mic , implicând 65 de persoane cu vârsta peste 60 de ani cu Alzheimer, nu au descoperit că izoflavinele de soia au oferit beneficii cognitive.

Cu toate acestea, concluziile publicate în 2017 au sugerat că produsele de soia pot ajuta persoanele cu Alzheimer din cauza lor Conținutul de lecitină, care ajută organismul să producă fosfolipide acid fosfatidic (PA) și fosfatidilserină (PS). PA și PS joacă un rol important în funcționarea neuronilor.

nutriție

Un bloc de tofu dur, cântărit 122 grame (g) conține:

 • 177 calorii
 • 5.36 g de carbohidrați
 • 12.19 g de grăsime
 • 15.57 g de proteine ​​
 • 421 mg de calciu
 • 65 din magneziu
 • 3,35 mg de fier
 • 282 mg de fosfor
 • 178 mg de potasiu
 • 2 mg de zinc
 • 27 micrograme (mcg) de folat, dfe

oferă, de asemenea, cantități mici de tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B-6, colină, mangan, și Selenium.

soia este componenta principală a tofu. Este o sursă completă de proteine ​​dietetice, ceea ce înseamnă că oferă toți aminoacizii esențiali necesari în dietă. Soia este, de asemenea, bogată în grăsimi sănătoase polinesaturate, în special acidul alfa-linolenic omega-3.

Izoflavonele din alimentele de soia au fost legate de o serie de beneficii pentru sănătate, dar și de unele riscuri.

Calciul și magneziul din soia pot ajuta la consolidarea oaselor, la reducerea simptomelor PMS, la reglarea glicemiei și la prevenirea durerilor de cap migrenă.

sfaturi de preparare

tofu vine în mai multe consistențe diferite: În plus, ferm, moale sau mătăsos.

 • Firma și tofu-ul extra-firm este mai dens decât tofu-ul moale sau mătăsos și își păstrează mai mult forma atunci când este gătit. Acest lucru îl face potrivit pentru grătar și prăjit.
 • Tofu moale funcționează bine în caserole și supe.
 • Tofu de mătase este cel mai bun pentru budinci și scufundări și poate fi amestecat în smoothie-uri Pentru proteine ​​adăugate.

tofu se găsește în mod obișnuit în bucătăria asiatică, în special în Asia de Est și de Sud -Est. Aroma sa neutră permite să fie încorporată cu ușurință în orice rețetă.

tofu este utilizat în mulți înlocuitori de carne, cum ar fi cârnați cu tofu și burgeri de tofu. Acestea gust și se simt ca carnea pe care o imită.

Următoarele feluri de mâncare sănătoase încorporează tofu:

lasagna alimentată

Curry de nucă de cocos thailandeză thailandeză

Ardei și cartofi de la savuroase

Riscuri

alimentele de soia pot fi o alternativă sănătoasă la produsele din carne, dar există unele controverse cu privire la o serie de efecte asupra sănătății lor.

Riscul de cancer de sân

Unii cercetători au sugerat că un aport mare de soia ar putea fi legat de rate mai mari de cancer de sân.

Cu toate acestea, studiile geografice arată că în Zonele în care femeile consumă mai mult soia, rata cancerului de sân este mai mică. Nu există suficiente dovezi din studiile clinice umane pentru a confirma acest risc.

Mai mult, impactul pare să se raporteze doar la un cancer de sân de tip specific, care este pozitiv cu receptorul estrogen.

Unele studii timpurii de rozătoare au sugerat că un aport mare de soia poate crește creșterea tumorii, dar studiile ulterioare au descoperit că șobolanii metabolizează soia diferit față de oameni, ceea ce face ca rezultatele timpurii să fie invalide.

cantități moderate de alimente întregi de soia nu sunt în prezent nu sunt se crede că afectează creșterea tumorii sau riscul de a dezvolta cancer de sân.

De fapt, alți investigatori au ajuns la concluzia că consumul de cel puțin 10 miligrame (mg) de soia în fiecare zi poate scădea reapariția cancerului de sân cu 25 %.

Alții sugerează că, din cauza modurilor în care funcționează izoflavonele de soia, acestea pot ajuta la protejarea organismului de boală. Aceștia solicită investigații suplimentare.

Efectele procesării

concluziile de la modelele animale au sugerat, de asemenea, că nivelul de risc de creștere a tumorii depinde de gradul în care un produs care conține izoflavon are a fost procesat.

Este mai bine să consumați tofu și alte alimente de soia care au suferit cantități minime de procesare, cum ar fi soia sau edamame, tofu, tempeh și soia. Tofu, cum ar fi cârnații cu tofu, poate conține aditivi precum sodiu și arome care le fac mai puțin sănătoase. Este important să verificați eticheta de nutriție atunci când cumpărați alimente procesate.

feminizarea și fertilitatea

O preocupare suplimentară cu un aport mare de soia este că fitoestrogenul din produsele de soia poate avea o feminizare ușor feminizantă efect și că acest lucru ar putea duce la complicații precum ginecomastia (dezvoltarea sânilor la bărbați) sau că ar putea avea impact asupra fertilității.

Cu toate acestea, impactul nu este probabil suficient de sever pentru a preveni utilizarea soia la sugari și alte alimente.

Modificarea genetică Modificată

Produsele de soia originale din SUA sunt adesea modificate genetic (GM). Produsele de soia pot fi, de asemenea, prelucrate cu hexan, un solvent care este utilizat pentru extragerea uleiului din fasole de soia.

Pentru oricine este preocupat de modificarea genetică sau de procesarea hexanului, alimentele ecologice pot fi o alegere bună.

Cheia pentru o sănătate bună este un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată și variată și exerciții fizice obișnuite, mai degrabă decât să se concentreze pe un singur articol dietetic.

O gamă de produse TOFU sunt disponibile pentru achiziționarea online .

 • Nutrition/Diet

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

 • Taku, K., Umega